THE GREATEST GUIDE TO VIDALı KOMPRESöR TAMIRI

The Greatest Guide To Vidalı Kompresör Tamiri

The Greatest Guide To Vidalı Kompresör Tamiri

Blog Article

Bu gibi sorunların yaşanmaması için, basınçlı hava arındırma cihazları kullanarak, su buharı ve diğer kirlerden arındırılır.

Cihazın ani durdurmalar sırasında hava emiş filtrelerinden yağ gelmesi gibi arızalar yer almaktadır.

Bu sayede minimum seviyeye düşen kompresör tamiri uygulamaları hem işlerinizin verimliliğine hem de maliyet politikalarınıza kazanım olarak yansır.

Uzman Teknisyenler: Bakım ve onarım işlemleri, alanında eğitim almış ve deneyimli teknisyenler tarafından gerçekleştirilmelidir. Bu, işlemlerin doğru ve güvenilir bir şekilde yapılmasını sağlar.

Kısa vidalı kompresör nedir sorunun cevabı: tazyiklı hava elde etmek amacı ile kullanılan kompresör çeşididir. Başka kompresör çeşitlerine bakılırsa bir piston ya da benzeri bir donanım kullanılamaz.

Yağ kullanımının anormal seviyede artış göstermesi de kompresör tamiri gerektiren bir noktadır.

Vidalı kompresörlerde periyodik bakımlar genelde üretici firma tarafından gerek kitapçıkta gerekse de satın alma esnasında belirtilir. Bu nedenle kompresör sahibinin belirtilmiş olan periyodik bakımlara uyması ve buna göre gerektiği zamanlarda teknik servis ile iletişime geçmesi gerekir.

Kompresör modeli her ne olursa olsun bakım faaliyetlerine başlamadan önce elektrikli makinelerde akımın kesilmesi, yakıtla çalışan mekanizmaların ise kapalı konuma getirilmesi şarttır.

Pistonlu kompresörler genellikle, etkili bir soğutma sistemine sahip olmadıkları için arıza yapmaktadır. Cihazın etkili bir şekilde soğutulmaması ve çok çalışması sibopların aşırı derecede ısınmasına sebep olur. Sibopların ısınması sonucunda ise, yağ seviyesi azalarak yağsız çalışmak zorunda kalan segmanın aşınmasına sebep olur.

Kapat Soğutmalı suggestion hava kurutucular hakkında her şey Kapsamlı soğutmalı suggestion burada hava kurutucu serimiz bir uzmana danışın Güvenilir sistem Daha fazla bilgi koruması

Emme ve basma basıncında veya debi miktarında herhangi bir değişiklik gözükürse, bu durum işletmede bir hata olduğunun da işareti olabilmektedir. Kompresörün çalışma durumu aynı devam etse bile basılan gaz sıcaklığında artış ya da emme basma subaplarında farklılık gözükebilir. Böyle durumlarda elle kontrol edilerek arıza tespit edilebilir. Kompresörlerde yağlama yağı fifty ile 65 derece olmalıdır. Sıcaklık bu derecelerin dışına çıktığında soğutucu iyi çalışmakta ya da yağ pompası yeterli düzeni sağlayamamaktadır. Basınç, sıcaklık ve debi değişimleri sorun olarak ele alınıp çözümlenme gerektirebilir. Gerekli tedbirler alınmalı ve burada kontrol edilerek çözülmelidir. Örneğin yağlama basıncı düşmüşse filtre tıkanmış olabilir ya da yatakların aşınması yağ basıncının düşmesine neden olabilir. Yağlama borularının giriş noktalarında bulunan valfler tıkanabilir. Silindir soğutma suyu sıcaklığında gözlenen değişikliklerde soğutma suyu sistemi kontrol edilmelidir. Kompresörde sıkıştırma oranı artarsa basma gazı sıcaklığı da artmaktadır.

Soğutmalı idea kurutucuların hem hava soğutmalı hem de su soğutmalı Pistonlu Kompresör Tamiri çeşitleri mevcuttur. Esasen, kurutucular kompresörden gelen sıcak ıslak havayı soğutur.

Ayrıca vidalı kompresör bakımı ve tamiri sırasında parça değişimine karar verildiğinde, orijinal yedek parçaların tercih edilmesi vidalı kompresör arızaları oluşmasının önüne geçer. Modern day teknolojiyle yapılandırılan donanımları ve yüksek performans özellikleri dikkate alındığında etkili bir dizayn sergileyen vidalı kompresörlerin az yer kaplaması, minimum amount düzeyde titreşim oluşturması, kayış kasnağı ihtiyaç Daha fazla bilgi olmadan tahrik sistemine bağlanması gibi artıları sayesinde işinizden maksimum verimlilik alma olanağınız çoğalır.

Bu sorun, genellikle conta veya sızdırmazlık elemanlarının aşınması, gevşemiş bağlantılar veya hatalı montajdan kaynaklanır. Düzenli bakım ve kontroller bu tür sızıntıların erken tespit edilmesini sağlar.

Segmanların aşınmasını takiben silindirin çizilmesi ve silindirden kopabilecek parçaların piston ve biyel kollarına zarar vermeleri, krank rulmanlarının bozulmasına ve kırılan biyel kolu sebebiyle gövdenin kırılmasına veya çatlamasına sebep olabilmektedir. Sonuç olarak makinenin bozulması ve atıl hale dönüşmesi kaçınılmaz olmaktadır.

Report this page